CR-Inspuitsysteem
VR-Inspuitsysteem
PVS-Inspuitsysteem
Montage voorbeelden
Vragen over Tuning

Hoe functioneert deze tuning-methode?

De vermogenstoename geschiedt, eenvoudigweg verklaard: door verandering van de ingespoten hoeveelheid brandstof en door verandering van het inspuittijdstip. Onze Tuning-Box onderschept de data van de besturingsmodule, optimaliseert deze, en stuurt aansluitend de gemodificeerde data door aan de dieselpomp. De veranderingen worden door middel van microprocessoren in het interne gedeelte van de Tuning-Box aangestuurd.

De Box verhoogt het vermogen, verhoogt het ook het brandstofverbruik?

Het brandstofverbruik vermindert in de meeste gevallen, er vanuit gaande dat dezelfde rijstijl wordt gehandhaafd. De uitlaatgas normen van de getuunde auto veranderen niet.

Rookt mijn auto aansluitend veel sterker?

Nee. Alleen bij slecht afgestemde elektronica kan het tot een verhoogde roet uitstoot leiden. Met onze elektronica gebeurt dit niet.De door ons gebruikte Tuning-methode is ontwikkeld voor een verhoogd draaimoment en een maximaal motorvermogen in het onderste en middelste toeren bereik. Doordat ook het koppel verhoogd is, bereiken bijna alle voertuigen een hogere topsnelheid. De waarden liggen tussen de 5-15 km/u hoger, afhankelijk van het type auto.

Waarom kan de toegevoegde tuning-module nog fijn afgesteld worden?

Normaal gesproken is elke auto, uitgerust met universele katalysator, standaard ingesteld. Daardoor kan een globaal voor ingestelde besturingselektrotechniek niet helemaal het optimale vermogen leveren.

Hoe lang is de garantie op de Tuning-Box?

De door ons gebruikte onderdelen zijn kwaliteit onderdelen uit de computerindustrie. Zowel aan de onderdelen als aan de originele stekker verbindingen, stellen wij de hoogste eisen. Op elektronica gebied worden uitsluitend onderdelen van de firma's IBM, Fujitsu-Siemens en Hitachi gebruikt. Deze hebben dezelfde kwaliteit specificaties als welke door de autofabrikant gebruikt worden. Daarom geven wij op de ingebouwde componenten en software 12 maanden, of 100.000 km garantie, aan de eerste eigenaar vanaf de aankoop datum.

Is de verandering van buiten af herkenbaar?

Nee. Maar het vermogen is natuurlijk meetbaar, BV. op een proefbank. Aan de elektronica is dit niet te zien en ook door een diagnose apparaat niet uit te lezen.

Loopt de temperatuur van de motor eventueel meer op als voorheen?

De olie temperatuur stijgt (alleen bij vol vermogen) minimaal. Bij de Audi A4 TDI stijgt de olie temperatuur 8 graden bij langdurig vol vermogen.

Heeft de auto na ombouw een kortere levensduur?

De tuning is zodanig afgesteld dat geen grenswaarde van de motor en de daarbij behorende componenten overschreden worden. Het motorvermogen is voor de rijder zeer duidelijk waarneembaar, desondanks functioneert onze Box steeds binnen de vermogensreserve van de motor en zijn accessoires. Extra onderhoud intervallen voor de motor zijn niet nodig. Alleen bij een constante sportieve rijstijl moet men elke 10.000 km de motor olie verversen.

Waarom stelt de fabrikant niet zelf de optimale waarde in?

Een auto fabrikant bouwt een auto voor de wereldwijde markt. In andere landen heeft de brandstof vaak niet onze kwaliteit norm. Ook het continu gebruik op extreme hoogten kan de verbranding doen verslechteren. Met deze omstandigheden hoeft men binnen Europa geen rekening te houden. Voor de rest kan ook de bouw tolerantie een rol spelen. Als de auto na de productie op de proefbank staat, moet eventueel het vermogen nog wat verhoogd worden. Daarvoor zijn toleranties noodzakelijk.