GE-LUCHTDROGERS, de gevestigde naam op het gebied van vochtbeheersing

Het bekende probleem
Condensatie, veroorzaakt door een overmaat aan vocht in de lucht. Wanneer deze lucht in contact komt met een koud oppervlak condenseert het vocht in de lucht tot water met alle gevolgen van dien voor uw kostbare bezittingen. Daarnaast is het gewoonweg niet prettig om te wonen of te werken in een ruimte met een te hoge luchtvochtigheid.

De GE stelt u in staat om op eenvoudige wijze de luchtvochtigheid op het gewenste niveau (50-60%) te handhaven. U steekt de stekker in het stopcontact, stelt de gewenste luchtvochtigheid in en de GE doet de rest.

DE GEVAREN:
Aantasting van uw kostbare bezittingen door:
-Roesten
-Schimmelen
-Rotten

Ook het woon en werkplezier kan worden aangetast door:

-Klamme, vochtige ruimtes
-Condensvorming op de ramen


DE OPLOSSING:
De mobiele, bedrijfszekere GE luchtdroger

-Volledig automatisch
-Geruisloos en efficiënt
-Grote capaciteit
-Milieuvriendelijk, CFK vrij
-Onderhoudsvrij
-Eenvoudig te bedienen

 

DE TOEPASSINGEN
Door de geslaagde vormgeving van de GE en doordat de producent GE Airconditioning Technologie er in geslaagd is de laatste ontwikkelingen op het gebied van vochtbeheersing in een compact en mobiele behuizing onder te brengen, is deze luchtdroger de ideale machine voor zakelijk en prive gebruik. De GE kent reeds vele tevreden gebruikers op het gebied van:

* Stalling/ opslag
-klassiek auto's en motoren
-werktuigen en machines
-magazijnen en archieven

* Woningen
-kelders en kruipruimtes
-schuren en hobbyruimtes
-binnenzwembaden

* Zakelijk
-kantoorruimtes
-computerruimtes
-winkels

* Sport
-kleedkamers
-fitnessruimtes
-kantines

* Vakantie en Vrije tijd
-vakantiewoningen
-caravans
-boten


VOCHTBEHEERSING MET DE GE-LUCHTDROGERS

De ideale luchtvochtigheid in een ruimte ligt tussen de 50 en 60%. Komt deze waarde boven de 60% dan wordt de kans op blijvende schade aan uw bezittingen reëel. Door het plaatsen van de GE kunnen de ruimten die eerder als gevolg van vocht niet bruikbaar meer waren weer functioneren als woon-, werk- en/of opslagruimten. Ook voor vochtproblemen ten gevolgen van warmte-isolatie biedt de GE uitkomst.

- EENVOUDIG, VEILIG EN BETROUWBAAR
De werking is als volgt; Vochtige lucht uit een ruimte wordt door middel van een ventilator door een verdamperblok gezogen.
Hierdoor verliest de lucht een groot deel van de aanwezige waterdamp in de vorm van water. Het water wordt opgevangen in een reservoir. De koude lucht wordt hierna door een warm condensblok geblazen en komt als droge, enkele graden warmere lucht, in de ruimte terug. Hoe hoger de temperatuur en vochtigheid hoe effectiever er vocht uit de lucht wordt onttrokken.

- VOLLEDIGE AUTOMATISCHE WERKING
Door middel van het instellen van de hygrostaat wordt de gewenste vochtigheidsgraad permanent bewaakt. Komt de vochtigheid boven de ingestelde waarde dan begint het apparaat automatisch vocht uit de ruimte te ontrekken. Is het gewenste niveau bereikt dan stopt het apparaat met ontvochtigen. De indicatielamp geeft aan als het opvangreservoir vol is en tevens is er een overloopbeveiliging die zorgt dat het apparaat automatisch afslaat. U kunt vervolgens het reservoir legen en terugplaatsen en het apparaat continueert zijn werkzaamheden.

- LAGE KOSTEN EN EEN HOOG RENDEMENT
Vochtbeheersing door middel van de GE is veel voordeliger dan bijvoorbeeld verwarmen en ventileren.
Onderzoeken hebben uitgewezen dat het drogen van lucht veel efficiënter is als verwarmen. Met een ontvochtigingscapaciteit van ca. 10 tot 16 liter water per dag, een opgenomen vermogen van respectievelijk 235-420 watt en rekening houdend met de kosten veroorzaakt door vochtproblemen, is kiezen voor de GE niet moeilijk meer!